REZIDENŢIAL

O iluminare rezidenţială bună poate transforma chiar şi cea mai simplă încăpere în ceva cu adevărat special. Utilizarea contrastului dintre lumină şi umbră şi modul în care se joacă pe suprafeţe este ca şi cum ai picta cu lumină. Deşi, rezultatele sunt mult mai satisfăcătoare decât orice veţi obţine dintr-o simplă schemă de culori.

Având în vedere faptul că iluminarea pentru o întreagă casă constituie o adevărată provocare, puteţi căuta pe site-ul nostru idei pentru fiecare cameră în parte. Oferim, de asemenea, un serviciu de proiectare a luminii pentru a vă ajuta, indiferent de cât de mare sau de mic este proiectul dvs. În plus, veţi găsi zeci de idei de inspiraţie în galeria noastră. Iată însă câteva principii de bază de care trebuie ţineţi cont în căutarea dvs.

1. Nu vă fixaţi pe echipamentul propriu-zis (hardware). Este uşor să fii atras de designul corpului de iluminat, dar trebuie să te gândeşti şi la modul în care îţi luminează spaţiul.

2. Lumina este invizibilă. Ceea ce vedeţi - ceea ce este important - este impactul acesteia asupra unei suprafeţe. Corpurile de iluminat potrivite fac invizibilă sursa de lumină, ceea ce duce la un efect deosebit de elegant.

3. Încercaţi şi să nu exageraţi în ce priveşte iluminarea spaţiului. Nu uitaţi, contrastul dintre lumină şi umbră face ca o cameră să arate interesantă.

4. Lumina poate fi direcţionată în sus, precum şi în jos. Indiferent de direcţia dorită, poziţionaţi spoturile de iluminare în aşa fel încât să se "joace" şi pe pereţi. Iluminarea planurilor verticale face ca un spaţiu să pară în general mai luminos.

5. Folosiţi straturi de lumină accentuând spaţiul ambiental sau iluminarea întregii zone. De fapt, în unele camere, bucătării şi băi, de exemplu, cel mai bine este să începeţi efectiv cu acestea din urmă, deoarece puteţi constata că nu aveţi nevoie de iluminare suplimentară de fundal.

6. Nu puneţi toate luminile dintr-o cameră în acelaşi circuit. Probabil veţi dori să utilizaţi diferite straturi de iluminare în momente diferite.

7. Luaţi în considerare culoarea iluminării voastre. Iluminarea cu LED-uri vine într-o varietate de „nuanţe de alb” : de la alb cald, galben-alb până la alb-albastru cu adevărat rece. Aceasta este denumită temperatura luminii, deşi lămpile cu LED-uri sunt de fapt mereu reci la atingere. Se măsoară în Kelvin şi cu cât este mai mare numărul cu atât este mai rece umbra luminii.

8. Amintiţi-vă şi de grădină dvs. Iluminarea spaţiilor în aer liber vă va extinde casa.